Известие

Collapse
No announcement yet.

Сутрин от втория път. Защо?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ulavia Покажи съобщение
    при мен се оказа, че е изгорял датчика на разпределителния вал/фазовия сензор/
    как го хвана?
    NESH
    156 '99 1,6TS+JR Filter+ Ported&Polished head cut 0.42mm, 4mm скъсени водачи на клапаните, ported&polish trotle body, Lightweight Alu Crank Pulley 538g , cat. off, remap

Comment

Първоначално публикувано от ulavia Покажи съобщение
      при мен се оказ аче е изгорял датчика на разпределителния вал/фазовия сензор/
      И аз съм го сменил,разлика няма ,не се шашкайте,карайте си колите свиква се с тзои гаден проблем
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Форсирам един два пъти преди да я угася и работата се оправя за палене на следващия ден От жегата изпаренията нещо я морят, а и кутията с активен въглен отдавна не държи....
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

И аз да кажа за последното развитие по проблема при мене:
          И при мене смениха някакъв датчик, там дето по-горе колегата е писал, май е същото, но проблема с паленето не се оправи, само спряха да ми играят оборотите и май върви малко по-добре.
          Сега е на дневен ред горивната помпа и май тя ще да е, защото има логика като колата е стояла повече време да пада налягането на помпата и за това да пали от втория път, измериха налягането - 2.5, а трябвало да е над 3, не е фатално, ама явно от това е проблема с паленето.
          Alfa 145 1.6 TS 16V '99
          Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Първоначално публикувано от blabla Покажи съобщение
            Сега е на дневен ред горивната помпа и май тя ще да е, защото има логика като колата е стояла повече време да пада налягането на помпата и за това да пали от втория път, измериха налягането - 2.5, а трябвало да е над 3, не е фатално, ама явно от това е проблема с паленето.
            Ами ако дадеш контакт и изчакаш 10сек. помпата да си направи налягане, после пак ли пали трудно? Все си мисля, че не е от помпата, и 2,5 да е на тихите обороти двигателя не изразходват толкова много гориво че да не може помпата да покачи за 1-2сек до нормалното налягане.
            Проблема е някаде другаде най-вероятно.
            146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

Първоначално публикувано от ssveto Покажи съобщение
              Ами ако дадеш контакт и изчакаш 10сек. помпата да си направи налягане, после пак ли пали трудно? Все си мисля, че не е от помпата, и 2,5 да е на тихите обороти двигателя не изразходват толкова много гориво че да не може помпата да покачи за 1-2сек до нормалното налягане.
              Проблема е някаде другаде най-вероятно.
              Ефектът, който наблюдавам е точно обратното - ако изчакам на контакт повече винаги гасне, ако завъртя бързо - пали от раз, много странна работа...
              А най-лошото е, че нали се похвалих, че са ми сменили някакъв датчик и оборотите са се оправили - е пак се скапаха и даже е по-зле от преди, направо ми писна на шапката, само като натисна съединителя и почват да играят като луди, ще правя рекламация - 130лв. на вятъра уааааааааааааааааааааааааа
              Alfa 145 1.6 TS 16V '99
              Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Първоначално публикувано от blabla Покажи съобщение
                Ефектът, който наблюдавам е точно обратното - ако изчакам на контакт повече винаги гасне, ако завъртя бързо - пали от раз, много странна работа...
                А най-лошото е, че нали се похвалих, че са ми сменили някакъв датчик и оборотите са се оправили - е пак се скапаха и даже е по-зле от преди, направо ми писна на шапката, само като натисна съединителя и почват да играят като луди, ще правя рекламация - 130лв. на вятъра уааааааааааааааааааааааааа
                Не е проблема в датчика,трябва да се изчисти дросела,ако не се оправи-ново моторче
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ми аз го чистих, обаче ниищо! явно ще трябва ново. идея колко струва?
                  Alfa Romeo 145 1,6 TS 16V 1999 с нова ламбда сонда (дано не е напразно)

Comment

100 лв. грубо. Аз за толкова взех, в последствие го продадох, защото Lisan го оправи моето. Можеш да попиташ nikola nikolov дали има моторче, че последно му бяха свършили, изкупихме ги.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

споменаха ми за някакъв температурен датчик?
                      ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла

Comment

Първоначално публикувано от poison1912 Покажи съобщение
                        споменаха ми за някакъв температурен датчик?
                        Има вероятност но не е задължително да е от датчика аз сум сменил няколко включително и едно рикамби е няма разлика иска си двапъти да запали.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Нали знаете въпроса и отговора:
                          -Кога ще се оправи?
                          -След 800 дни...
                          -Какво ще се случи тогава?
                          -Ще свикнете просто
                          NESH
                          156 '99 1,6TS+JR Filter+ Ported&Polished head cut 0.42mm, 4mm скъсени водачи на клапаните, ported&polish trotle body, Lightweight Alu Crank Pulley 538g , cat. off, remap

Comment

И мойта беше така - сутрин пали и почва да тресе аха-аха да угасне. Като изгася и запали втори път е перфектна. Смених маслото на двигателя преди 1 седмица и се оправи Засега. Е нема логика в италианските коли..
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

добре де,всички говорите че като запалите втория път и няма проблеми ,но при мен ако после не съм я карал няколко часа пак ми се дави и пука първите 5 мин.
                              ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла

Comment

http://74.125.39.104/search?q=cache:...=bg&lr=lang_bg
                                sigpic
                                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                                X